Friday, January 1, 2010

Tahun baru yang bersejarah

Alhamdulillah dengan anugerahNya aku masih bernafas pada 1.1.2010 . Hidup. sihat & nikmat, itulah anugerahNYA yang paling agung.
Sekali lagi, aku dapat merai ulangtahun kelahiran ibuku tercinta.Hari ini, bonda Wan Zahrah menjangkau usia 78 tahun. Alhamdulillah.Aku masih punya seorang ibu.

Hari ini, begitu bermakna sekali.Hasrat ibuku yang ingin membuat jamuan bersama anak2 saudaranya tercapai. Adik aku Melati, telah berpakat dengan aku untuk membuat kejutan pada ulangtahunnya kali ini. Yang menariknya, pakatan kejutan ini juga disokong oleh sepupuku Okie.
Aku agak terharu dan berterima kasih apabila Okie datang bersama hubbynya Rauf serta anak mereka Raqib.Turut hadir adalah hardcore fan KRU, Zainab dengan anaknya Suraya serta Aloha, yang bertaraf auntie aku juga tapi dah kira macam sepupu sebab semasa kami masih bersekolah lagi dan panggil ikut nama aja.Muda dan lawa lah! Aloha ditemani anaknya Nadia.

Dan dah tentu nya ketua komplot kejutan, adikku Melati dan keluarganya hadir. Lan sekeluarga dan abang sulungku Azli sekeluarga, yang datang dari Melaka.

Menu hari ini adalah menu warisan kerabat bondaku - mee rebus tauchu yang dimasak oleh isteriku. Tak sangka bondaku terima hadiah dari Okie, Aloha & Zai.Meriah sungguh majlis hari ini lebih lagi apabila kami bersembang sengan sepupu yang dah lama tak jumpa ni hal2 zaman remaja....oopss....we are still young tau!

Bondaku memang berhasrat untuk mengadakan majlis makan bersama anak-anak saudaranya, dan hari ini, kami merealisasikannya.
Selamat ulangtahun mak!

Alhamdulillah & terima kasih kepada semua yang terlibat & memberi kerjasama.

Love you all!

No comments:

Post a Comment